SALUBRITATE

Igienizare

Aerul este sursa vieții, iar un aer curat îmbunătățește viața.

De aceea, este important ca mediul în care trăim, muncim, mergem la cumpărături,  în care copiii noştri studiază sau în care ne bucurăm de ultimii ani de viaţă, să fie un mediu sănătos.

Aerul poluat conduce la alergii respiratorii, astm, boli respiratorii grave şi răspândirea virusurilor gripale.

Sistemul Nora patentat de laboratoarele Phodé și adoptat de Seneca Rouxair, permite nebulizatoarelor noastre reducerea drastică a nivelului agenţilor poluanți prezenţi în aer, cum ar fi: amoniac, trimetilamină, sulfat acid, metanol şi acid butiric.

Mai puţine boli înseamnă bunăstare pentru toţi.

Atunci când vorbim despre medii nu ne referim decât la spațiile închise. Aparatele noastre pot acoperi, de asemenea, zone foarte mari și sunt, prin urmare, potrivite pentru igienizarea spațiilor deschise poluate.

igienizare

Poluare

Aerul poluat nu se găsește numai în exterior.

Dureri de cap, greață, ochi umflați, amețeli și boli respiratorii, toate sunt rezultatul aerului ambiental nepurificat.
Nu trebuie să subestimăm sursele de poluare. Ele pot fi regăsite atât la birou, cât și acasă.

La birou/locul de muncă:

 • colonii bacteriene, acarienii, sporii de pe covoare, carpete, sisteme de aer condiționat;
 • produse de curățare chimică;
 • formaldehida din materiale de construcții, mobilă, hârtie;
 • ozon (03), precum și particule emise de imprimante și copiatoare.

Acasă:

 • fum de țigară;
 • mașini de gătit cu gaz, cuptoare cu lemne, şeminee;
 • produse de curățat;
 • încălzire cu gaze și / sau petrol lampant alimentat.

Zilnic petrecem 90% din timpul nostru în aceste medii.

A înțelege ce tip de aer respirăm este primul pas în vederea prevenirii afecțiunilor și a reducerii numărului de bolnavi.

poluare

Alergii

Persoanele care suferă de alergii ar trebui să evite expunerea la agenţii iritanţi, cum ar fi particulele de praf şi spori, pentru a reduce simptome precum: ochii roşii şi umflaţi, strănutul continuu, durerile de cap sau atacurile de astm.

Sistemul nostru de purificare a aerului oferă o soluție la acest tip de probleme.

A face curățenie mai des acasă, la locul de muncă sau în dormitoarele hotelurilor nu este suficient pentru combaterea formării continue și răspândirii agenților alergeni.

Seneca a creat compuşi lichizi activi, meniţi să neutralizeze aceşti agenţi prin dezinfectarea aerului prin intermediul nebulizării, prevenind astfel alergenii să intre în tractul respirator.

alergii

Gripa şi Timpul Liber

Iarnă, rece şi gripă.

Îmbolnăvirea și faptul că trebuie să stai închis în casă până când te recuperezei poate fi o adevărată durere de cap pentru cei care prind virusul gripei, dar are de asemenea, un cost social imens. În Italia 3.967.000 de oameni au fost afectați de gripă anul trecut şi un milion dintre aceștia au fost copii.

Anul trecut, virusul gripei H1N1 a ucis 204 oameni dintre cei infectaţi, care reprezintă un cost social echivalat la 2% din PIB.

Este o certitudine faptul că purificarea constantă a aerului în locurile publice este esențială, în scopul economisirii de resurse și pentru menținerea unei sănătăți bune a lucrătorilor și nonlucrătorilor deopotrivă.

Produsele Seneca Rouxair au fost dezvoltate pentru a răspunde acestor nevoi, oferind dezinfectarea constantă a aerului, indiferent de dimensiunea zonei implicate.

gripa si timp liber

Afecţiuni

Sensibilitatea chimică multiplă – MCS
Dispozitivele Seneca Rouxair sunt ideale pentru tratarea atmosferei în prezenţa unor boli neobişnuite, cum ar fi sensibilitatea chimică multiplă, MCS. Aceasta este un sindrom imunotoxic inflamator care implică o intoleranţă la agenţii chimici şi de mediu.

În locurile  de muncă non-industriale, prezenţa anumitor produse, contribuie la posibilitatea de a dezvolta această afecțiune:

 • fumul de la pardoseli;
 • maşini de gătit alimentate cu gaz;
 • fumat pasiv;
 • detergenţi;
 • vopsele;
 • pesticidele şi ceara de lemn;
 • emisiile de noxe;
 • construcţii noi şi învelişuri;
 • substanţe chimice utilizate în domeniul artistic, fotografie şi domenii de imprimare;
 • hârtie autocopiativă, cerneală, imprimante şi toner pentru imprimante cu laser.

Dezinfectarea garantată a aerului prin compuşi lichizi activi şi aparatele de nebulizare Seneca, minimizează riscul de a dezvolta această afecţiune. Mai mult, ea ajută la ameliorarea simptomelor celor care suferă deja de sensibilitate chimică multiplă.

Sindromul clădirii bolnave – SBS
În cazul în care calitatea aerului dintr-un mediu închis provoacă oamenilor care îl respiră anumite simptome, precum: iritaţia ochilor şi a tractului respirator, tuse, greaţă, somnolenţă şi o senzaţie de sufocare, atunci ai de-a face cu o clădire care suferă de sindromul clădirii bolnave.

SBS este o boală cauzată de condiţii precare de ventilare a ambientului. Chiar dacă simptomele sale dispar odată cu ieşirea din clădire, sindromul încă reuşeşte să afecteze mulţi angajaţi şi, prin urmare, să reducă productivitatea lor.

Care este soluţia? Atenţie sporită la calitatea aerului, care poate fi controlat în mod constant prin programarea aparatelor de nebulizare Seneca. Ele igienizează aerul din interiorul clădirii, în momentul dorit şi la intensitatea dorită.

afectiuni

Afecţiuni tropicale

Cu toții percepem aceste boli ca aparţinând unor locuri extrem de îndepărtate și că nu ne pot afecta. Adevărul este că noi intrăm în contact cu bolile tropicale de fiecare dată când călătorim în țările în care acestea există sau atunci când întâlnim oameni care vin din ţările respective.

Pentru a preveni răspândirea acestor boli, aerul din ţările în care se regăsesc trebuie să fie tratat în mod constant şi sistematic, cu ajutorul unor dispozitive capabile de a purifica volume mari de aer. Însă, acest lucru nu este suficient. Zonele de tranzit internaţionale trebuie să fie, de asemenea, tratate

Prin nebulizare, care transformă compuşii lichizi din insecticide în gaze uscate, Seneca Rouxair curăţă zonele susceptibile de transmiterea acestor boli, cum ar fi aeroporturi, autobuze şi gări, hoteluri şi chiar case particulare.

 

MALARIA


Potrivit OMS, malaria, transmisă de ţânţari, ucide între 1,5 şi 2,7 milioane de oameni din întreaga lume în fiecare an, inclusiv peste un milion de copii. Aproximativ 2.800 de oameni mor numai în Africa în fiecare zi.

Purtătorii acestei boli sunt ţânţarii „Anopheles” şi „Culex”.

De-a lungul anilor au fost folosite diferite metode pentru oprirea răspândirii bolii, precum distrugerea larvelor şi tratamente periodice cu insecticide în mlaștini.

Aceste proceduri sunt destul de costisitoare, fapt care a condus la exercitarea unei protecții individuale prin pulverizarea de insecticide în casele oamenilor. Cu toate acestea, fără un reziduu uscat, o astfel de procedură rezistă doar câteva minute.

Gama de metode utilizate nu cuprinde un sistem modern care să permită un tratament permanent în aceste locuri.

 

FEBRA DENGUE
Endemică în majoritatea zonelor tropicale, febra dengue ajunge la oameni prin intermediul ţânţarului „Aedes aegypti.” Cu toate acestea, spre deosebire de malarie, această specie s-a adaptat, de asemenea, în zonele urbane şi preferă să se hrănească în timpul zilei.

Nu există niciun vaccin pentru această boală. Singura soluție practică în acest moment este utilizarea unor măsuri de prevenire care vizează reducerea expunerii la țânțari.

Astăzi, în țările de origine ale acestor țânțari, gospodăriile sunt protejate cu plase de țânțari, iar oamenii poartă îmbrăcăminte de protecție. Aceste metode oferă o eficacitate limitată.

Tratarea eficientă a atmosferei în case și hoteluri este esențială pentru respingerea și distrugerea țânțarilor.

 

CHIKUNGUNYA
Această infecție este transmisă la om de către țânțarul „Aedes albopictus”. În prezent nu există niciun vaccin sau agent antiviral disponibil. Singura formă de a preveni infecția este să ne protejăm noi singuri de țânțarii care transportă virusul.

 

WEST-NILE
Numele virusului provine de la zona West Nile, Uganda unde acesta a fost identificat pentru prima dată în anul 1937. Virsusul ajunge la om prin ţânţarul „Culex”, boala răspândindu-se cu uşurinţă.

Cazurile de infectare cu virusul West Nile au fost înregistrate în Algeria, Egipt, India, Maroc, Nigeria şi Pakistan. De asemenea, în Franţa şi SUA au fost înregistrate mai mult de 4000 de cazuri de infectare cu acest virus şi 284 de decese în anul 2002.

afectiuni tropicale